1. Can VPC port-channel number different on peer switch?
Answer: - yes, it can be different
2. Is a single VPC domain between two VDCs on the same
physical Cisco Nexus 7000 device supported?
Answer: - No, It is not supported.
3. What are the default parameters of VPC?
Answer:- Below are paramaters.
| 
Parameters | 
Default | 
| 
vPC system priority | 
32667 | 
| 
vPC peer-keepalive interval | 
1 second | 
| 
vPC peer-keepalive timeout | 
5 seconds | 
| 
vPC peer-keepalive UDP port | 
3200 | 
4. Are Jumbo frames enabled by default on the vPC peer link.
Answer: Yes, jumbo frame are by default enable.
5. What license is required for VPC?
Answer:- No license is required for VPC
6. Can we create both layer2/3 Only Layer 2 port channels can
be in vPCs.
7. In VPC peer-link, is F1 on one side and M1 on the peer switch
supported?
Answer:- No, Module type of both end should be identical. Please
refer to the below table.
| 
vPC Primary | 
Supported/Not supported | |
| 
Supported | ||
| 
F1 I/O module | 
M1 I/O module | 
Not supported | 
| 
Supported | ||
| 
M1 I/O module | 
F1 I/O module | 
Not supported | 
8. Can we use physical interface as VPC peer-link?
Answer: No, VPC peer-link can only be configured on
port-channel containing 10 gig interfaces. 1 Gig interfaces  cannot be configured as VPC peer-link
9. Can we configure system-mac for VPC?
Answer: Yes, we can configure the system ID for VPC with
below command
Nexus(config)# vpc domain 5
Nexus(config-if)# system-mac 0000.0000.000a
10. What is the default role-priority?
Answer: It can be from 1 to 65535 and default value is
32667.
Note: - Lower is better.
11. What is the default VPC domain ID?
Answer: - There is no default domain-id and can
be configured from 1 to 1000.
 
Its helpful. Keep creating such articles. Thank you.
ReplyDelete